Gerechtshof
Amsterdam
Huizen, 2 mei 2004 Correspondentie-adres: Telefoonnummer (020) 541 21 11
T.a.v. president mr. N.A.M. Schipper Geachte heer Schipper, Als
redacteur van de Stichting Zoals u weet zijn de publicaties over enkele van deze affaires toegankelijk via de website van de SDN. ( www.sdnl.nl ) Met name twee zaken die los van elkaar toch met elkaar van doen hebben wil ik hier aanhalen. Als eerste loopt bij het Gerechtshof De tweede zaak betreft die van Ir. R.A.
Deze zaak ligt nu en met nadruk ook bij u op het bureau. Mr. Spera die zich gesteld heeft voor deze zaak, durfde het niet aan om - vanwege de een of andere geheime gedragscode - klip en klaar 'VALSHEID IN GESCHRIFT' gepleegd door mr. A.P. Maes in de memorie van antwoord te vermelden. U hebt de kopie van mr. Spera ter beschikking en ook het dringende verzoek van de heer
Enkele punten hierbij: 1] kortgeding procedure 16-10-2001
rol 01-890 gevoerd met schijneisers dit door rechtbank
Alkmaar bewust zijn toegelaten .
3] de belachelijke en ronduit
schandalige uitspraken van diverse rechters te Alkmaar met
zware ondersteuning door deurwaarderskantoor
van en met onnodige executie van verkoop van de woning en diverse loonbeslagen.
4] Ditzelfde kantoor c.q. de
deurwaarders zijn aangegeven bij Kamer voor
Gerechtsdeurwaarders [Krieger] voor criminele praktijken en het niet
controleren van de (spook)eisers. Een ieder doet maar wat en van
5] De criminele advocaat Maes weet er alles van.
6] Dat Verscholen Dorp ] wat er toe zou kunnen
bijdragen dat het Gerechtshof te Amsterdam weer niet op
7] Dat de Hoger Beroep Zaak
tegen Sigmond wederom en heel bewust is verziekt door
advocaten die zich keer op keer te laat stelden; en dit op papier zelfs nog bevestigen.
Deze zaken hebben te maken met de integriteit van de rechtspraak, met waarheidsvinding en toegankelijkheid. Die laatste wordt beperkt door het monopolie van de advocatuur wat betreft de toegang tot de rechter, waarbij zaken - o.a. door belangenverstrengeling - zodanig voor de rechter kunnen worden gebracht, dat de cliënt uiteindelijk slachtoffer wordt in plaats van rechtzoekende. Ik schrijf u deze brief om aandacht te vragen voor deze misstanden en om deze zaken zodanig te begeleiden dat van een eerlijke rechtsgang zonder juristerij en opportuniteit sprake zal zijn. In afwachting van de resultaten, Hoogachtend R.M. Brockhus (redacteur SDN) Westkade 227 1273 RJ Huizen Fax: 020-5413410
|
President Schipper zegde toe te zullen reageren op deze brief. Een ontvangstbevestiging is natuurlijk onvoldoende gezien de inhoud. Het moet een inhoudelijke reactie zijn die ingaat op de echt problemen die het hele functioneren van het rechtssysteem ter discussie stelt. De functie van President ven het Gerechtshof zou ernstig worden uitgehold indien niet een duidelijke conclusie zou worden getrokken uit de vermelde valsheid in geschrifte, de schadelijke verplichte procesvertegenwoordiging en het kapotprocederen van burgers door het als maar rekken van procedures en het opkloppen van zaken.
Het probleem is dat in procedures rond uitspraken van rechtbanken en gerechtshoven, zoals dat wettelijk is vastgelegd, deze uitspraken niet volgens de wettelijke voorschriften worden ten uitvoer gelegd. De wet wordt al te vaak eenvoudigweg genegeerd. (Zie het protocol waaraan wat betreft de rechtsgeldigheid van uitspraken deze zouden moeten voldoen, dit op straffe van nietigheid bij het afwijken van het protocol.)
Wat m.i. zou moeten gebeuren is:
Het ontwijkende antwoord van president Schipper, waarop nog wordt teruggekomen
Huizen, 24 mei 2004-05-24
Gerechtshof Amsterdam
Publicaties website SDN
In antwoord op uw brief aan mij van 7 mei 2004 deel ik u mee, dat u met uw kennisneming van mijn brief van 2 mei 2004 over valsheid in geschrift in een procedure die bij uw Hof dient, waarmee u persoonlijk bemoeienis hebt, dat bij een te verwachten parlementaire enquête m.b.t. het functioneren van het Openbaar Ministerie en de acceptatie van rechtbanken en gerechtshoven van advocaten en procureurs die bewijsbaar gecorrumpeerd zijn en schade toebrengen aan de eigen cliënten, u geen beroep kan doen op amnesie. In kort: u bent kennisdrager.
R.M. Brockhus
|