AANTEKENEN Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Tevens verstuurd per fax 070 - 3651380 op 1 januari 2002. Ons kenmerk: SBL/rijksw/09121/hz. Uw nummer: 200106097/1/M1. Betreft:
Toezending nadere stukken in opgemeld verzoek om herziening, tevens wraking op voorhand van de staatsraad die na 1 januari 2002 uitspraak wil doen in opgemeld verzoekschrift, waarbij die beslissing is gebaseerd op de peildatum van na 31 december 2001. Geachte voorzitter mr. P. van Dijk, Namens opgemelde stichting en personen hierna te noemen: appellanten, laat ondergetekende u in opgemelde zaak nogmaals als nader stuk het verzoek om herziening van 9 december 2001 toekomen (zie bijlage). Wij verzoeken u wederom kennis te nemen van de inhoud. In betreffend verzoek om herziening van 9 december 2001, die u op 13 december 2001 hebt ontvangen, hebben wij u in opgemelde zaak het volgende medegedeeld.
Onderstaande brief is aangetekend verzonden op 13 december 2001.
|
AANTEKENEN Aan:
De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Tevens, excl. bijlagen, verstuurd per fax 070 - 3651380. Ons kenmerk: SBL/rijksw/09121/hz. Uw nummer: 200104739/1. Betreft:
Verzoek om herziening van uw uitspraak 200104739/1 van 6 november 2001 vóór 31 december 2001 en vóórdat op bijbehorend bezwaarschrift is beslist op grond van nieuwe feiten.
Namens opgemelde stichtingen en personen hierna te noemen: appellanten, verzoekt ondergetekende u om het treffen van voorlopige voorziening resp. schorsing van opgemeld besluit van 14 augustus 2001 van de Minister (Staatssecretaris) van Verkeer en Waterstaat. Een kopie van dat besluit vindt u bijgevoegd (zie bijlage I)(11 pagina's).
De reden waarom ik dit verzoek om voorlopige voorziening aan de Voorzitter van de Raad van State, Hare Majesteit de Koningin, verstuur en aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ligt aan de volgende feiten: De Afdeling bestuursrecht blijft zowel actief als wel passief gedogen dat bedrijven die door de organisatiecriminaliteit als dekmantel worden gebruikt nagenoeg alle wetten kunnen blijven overtreden. Het gaat om die bedrijven die omwille van de winst voor enkelen letterlijk alles vergiftigen en verkankeren, zoals houtimpregneerbedrijven en kolengestookte elektriciteitscentrales. In de in geding zijnde zaak gaat het om de Demkolec-elektriciteitscentrale te Buggenum waarin (gevaarlijk) afval als RWZI-slib, kippenmest, sloophoutsnippers, ABI-slib, e.d. onder de dekmantels van "biomassa" en "groene stroom" worden meevergast. Dit alles in strijd met Europese richtlijnen, verordeningen en arresten en met misbruik van miljoenen guldens aan gemeenschapsgeld.
Actief gedogen.Om u ervan te overtuigen dat uw Afdeling bestuursrechtspraak inzake Demkolec B.V. het overtreden van de wet actief gedoogd vindt u bijgevoegd de uitspraak 200005436/1, van 18 december 2000 van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (zie bijlage II)(6 pagina's). Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als geheel herhaald en ingelast te beschouwen.
Passief gedogen.Verzoeken om voorlopige voorziening resp. schorsing, die de hierboven beschreven organisatiecriminaliteit slecht uitkomen, laat de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak maanden liggen en worden pas in behandeling genomen op het moment dit voor het dekmantelbedrijf (in dit geval Demkolec B.V.) geen nadelige gevolgen heeft. Om u hiervan te overtuigen vindt u bijgevoegd mijn intrekkingsverzoek van 9 september 2001, kenmerk: SBL/26061/VV, aan voorzitter M.P. van Dijk van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zie bijlage III)(4 pagina's). Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als geheel herhaald en ingelast te beschouwen.
Motivering verzoek om voorlopige voorziening resp. schorsingDe gronden van dit verzoek om voorlopige voorziening resp. schorsing zijn gelijk aan bijbehorend bezwaarschrift van 23 september 2001, kenmerk SBL/Rijksw/23091/bz. Bijbehorend bezwaarschrift vindt u bijgevoegd (zie bijlage IV)(35 pagina's). De inhoud daarvan dient u hier als woordelijk herhaald en ingelast te beschouwen. Op grond van deze inhoud uit bijbehorend bezwaarschrift kan het in geding zijnde besluit nooit in stand blijven. Ik richt aan u daarom het verzoek om op grond van vorenstaande feitelijke informatie:
Tevens wil ik u kenbaar maken dat premier Wim Kok namens de landelijke overheid, recent te kennen heeft gegeven dat het afgelopen moet zijn met de gedoogcultuur. Als bewijs daarvoor vindt u bijgevoegd het artikel "een bouwpakket voor de toekomst" uit het Katholiek Nieuwsblad van 7 september 2001 (zie bijlage E achter bijbehorend bezwaarschrift). In betreffend artikel zegt premier Wim Kok letterlijk het volgende:
Ik richt aan u het nadrukkelijke verzoek om de onder "bezwaar 1 t/m 8" genoemde overtredingen, zoals premier Wim Kok dat eist, met de wortel en tak uit te roeien, door positief uit te spreken op dit verzoek om voorlopige voorziening resp. schorsing en uitvoering te geven aan ons verzoek van 25 juni 2001. Mede met premier Wim Kok ben ik van mening dat deze gedoogcultuur met wortel en tak moet worden uitgeroeid. Enkel het openbaar maken van deze gedoogcultuur kan beëindiging ervan bespoedigen. Ik heb er dan ook voor gekozen dit verzoek te publiceren:
Uw uitspraak op dit verzoek zal eveneens worden gepubliceerd bij de stichting Sociale Databank Nederland op internet. Tenslotte verzoeken wij u ondergetekende, binnen 14 dagen, te horen op een dinsdag of donderdag. Dit vanwege het feit dat ondergetekende op die andere dagen verplichtingen elders heeft. Ook op donderdag 27 september 2001 is ondergetekende verhinderd. De volmachten van appellanten vindt u bijgevoegd (bijlage F achter bijbehorend bezwaarschrift)(12 pagina's). Bijgevoegd vindt u verder:
Ing. A.M.L. van Rooij, C.c.
Bijlage: Dit beroepschrift bevat de bijlagen I t/m VII bestaande uit 62 pagina's.
|
Aantekenen Sint Oedenrode, 8 december 2001. drs. J.P. Pronk, Rijnstraat 8, 2515 XP 's-Gravenhage.
OPEN BRIEF
Betreft: Reactie op uw brief van 21 augustus 2001, kenmerk: MJZ2001093107. Excellentie, Met enige nadruk vraag ik uw aandacht voor een urgent probleem. Onder verwijzing naar uw brief van 21 augustus 2001 waarin uw ambtenaar mr. M. Hübner namens u weigert een beschikking te geven op mijn verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur d.d. 6 augustus 2001 (kenmerk VROM/06081/vi) en waarin u, zonder daar om verzocht te hebben, heeft beslist dat u over de door mij aangevoerde onderwerpen nooit meer zult reageren, waarvan ik gemakshalve een kopie bijsluit (zie bijlage 1), vraag ik uw aandacht voor enkele opmerkingen:
Ik hoop dat u begrijpt dat ik met het openbaar maken van deze brief op internet beoog u over de drempel te helpen. Het komt mij voor dat het op uw weg moet liggen hierin te treden. Met enige nadruk verzoek ik u mij te berichten of u daartoe bereid bent. Een spoedige reactie lijkt mij geboden en zou ik nadrukkelijk erg waarderen.
Ing. A.M.L. van Rooij,
C.c.
Bijlage:
![]()
Al in 1995 heeft onafhankelijk onderzoek van de TNO uitgewezen dat zo'n 10% van al het afvalhout, dat vrijkomt als bouw- en sloopafval, verduurzaamd hout betreft. Betreffend TNO-onderzoekrapport "probleemschets en stand van zaken verwerkingstechnieken voor geïmpregneerd afvalhout" van 18 december 1995, vindt u bijgevoegd (zie bijlage F)(3 pagina's). Ik verzoek u kennis van de inhoud en die inhoud hier als geheel herhaald en ingelast te beschouwen. Het moge u duidelijk zijn dat wanneer 10% van al het afvalhout dat vrijkomt als bouw- en sloopafval uit verduurzaamd hout bestaat, dit vershredderd sloophout de concentratiegrens voor gevaarlijk afval (BAGA) 10 maal te boven gaat. Het moge u ook duidelijk zijn dat het laten onderzoeken van enkele monsters houtspaanders, nadat het sloophout is geshredderd, geen eerlijke meting is; zeker niet als dit in opdracht van de afvalverwerker gebeurd die bovengenoemde overheid helpt met de oplossing van hun gezamelijk probleem. Er zijn namelijk altijd wel spaanders te vinden van schoon hout. Neem maar van mij aan dat men juist die spaanders laat onderzoeken als daarmee veel geld te verdienen valt. Van een dergelijk niet-onafhankelijk en belangenverstrengeld onderzoek mag nooit worden uitgegaan. Met vorenstaande onafhankelijk feitelijke gegevens heb ik toch echt bewezen dat het sloophout, dat vrijkomt als bouw- en sloopafval, zo'n 10% verduurzaamd hout bevat, niet te herkennen is van het overig sloophout, en daarmee van al dat sloophout gevaarlijk afval heeft gemaakt. Juist om die reden heeft uw collega staatsraad mr. J.H.B. Hulshof bij uitspraak no's F03.98.0171 e.v. van 19 augustus 1998 beslist dat al dit sloophout, dat vrijkomt uit bouw- en sloophout, niet meer mag worden geshredderd. Met klem verzoek ik u zich aan deze uitspraak van uw collega staatsraad mr. J.H.B. Hulshof te houden en u niet te laten beïnvloeden door de hierboven beschreven alles vergiftigende polderdictatuur.
De Demkolec-electriciteitscentrale loost ook afvalwater in de oppervlaktewateren die niet vallen onder het beheer van Rijkswaterstaat, zoals sloten, beken, waterlopen e.d. zonder een daarvoor vereiste Wvo-vergunning van het Zuiveringschap Limburg. Voor de feitelijke onderbouw verwijs ik u naar mijn verzoek om voorlopige voorziening d.d. 26 november 2001, kenmerk SBL/Zuiv/26111/VV, aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Betreffend verzoek staat bij u ingeboekt onder nummer 200105843/2/M1 (zie bijlage G)(9 pagina's). Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als geheel herhaald en ingelast te beschouwen. Omdat u heden nog niet heeft beslist op dit verzoek om voorlopige voorziening resp. schorsing betekent dat u mij daarmee wederom het bewijs in handen hebt gegeven dat u dat heeft gedaan om deze alles vergiftigende polderdictatuur af te dekken. De onafhankelijke positie van de Raad van State is hiermee wederom in geding. Dit baart mij grote zorgen. Uit de inhoud van betreffend verzoek om voorlopige voorziening resp. schorsing kunt u opmaken dat de Demkolec electriciteitscentrale zonder een daartoe vereiste Wvo-vergunning van het Zuiveringschap Limburg bedrijfsafvalwater loost in sloten, beken, waterlopen e.d. en dat zonder een daarvoor vereiste Wvo-vergunning van de minister van Verkeer en Waterstaat vanuit die sloten, beken, waterlopen e.d. doorloost naar het lateraal kanaal Linne-Buggenum en de rivier De Maas.
Met bovengenoemd 3-tal nieuwe feiten is vast komen te staan dat de Demkolec electriciteitscentrale geen secundaire brandstoffen meevergast maar afval en gevaarlijk afval. Bijgevoegd vindt u het artikel "De Wet verontreiniging oppervlaktewateren (1)": doelen en doelgroepen van de Wet in NVVK-info van december 1995, van ing. P. Meertens, hoofd van de groep vergunningen van het Zuiveringschap Amstel- en Gooiland te Hilversum. (zie bijlage H)(4 pagina's). Ik verzoek u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als herhaald en ingelast te beschouwen. Ook daarin staat geschreven dat bedrijven die afvalstoffen opslaan, behandelen of verwerken bij algemene maatregel van bestuur (amvb; KB van 4 november 1983, stb 577) zijn aangewezen als categorieën van bedrijven die ongeacht de lozingssituatie op grond van artikel 1, tweede lid, en 31, vierde lid, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren, Wvo-plichtig zijn. Het bedrijf Demkolec B.V. valt hieronder nu ik met vorenstaand 3-tal nieuwe feiten heb bewezen dat er geen sprake is van secundaire brandstoffen maar van afval en gevaarlijk afval. Ik verzoek u daarom uw uitspraak 200104739/1 van 6 november 2001 hierop te herzien en bij die herziening de peildatum van 6 november 2001 aan te houden. Dit omdat de onderliggende jurisprudentie van bovengenoemd 3-tal nieuwe feiten van vóór 6 november 2001 is. Ik verzoek u daarom alsnog: Wij richten aan u het nadrukkelijke verzoek om de hierboven beschreven alles vergiftigende polderdictatuur niet langer af te dekken en vóór 31 december 2001 een beslissing te nemen op dit verzoek. Bovengenoemde feiten zijn zo duidelijk dat u van appellanten in deze zaak direct uitspraak mag doen, zonder hoorzitting. Dit om daarmee alle mogelijke vertragingstechnieken van uw zijde, om de zaak over 31 december 2001 te tillen, uit te sluiten. Het moge u duidelijk zijn dat als u, ondanks hetgeen hierboven staat verwoord, toch nog na 31 december 2001 uitspraak doet op dit verzoek, er sprake is van boze opzet van uw zijde om daarmee bovengenoemde polderdictatuur behulpzaam te zijn. In dat geval zullen appellanten zich wenden tot het Europese Hof van Justitie en de Europese Unie. Daarbij zal een afschrift van dit verzoek worden overlegd. Omdat appellanten het vertrouwen in de onafhankelijkheid van de Raad van State volledig hebben verloren, heb ik dit verzoek bij de stichting Sociale Databank Nederland op internet laten plaatsen. Adres: http://www.sdnl.nl/ekc/ekc-rs76.htm Expliciet maken wij u kenbaar dat de griffiekosten ten laste van de rekening courant nummer 705 - 151R gebracht moeten worden. De volmachten van appellanten vindt u bijgevoegd (bijlage I)(12 pagina's) Bijgevoegd vindt u verder:
Ing. A.M.L. van Rooij,
Bijlagen: Dit verzoek bevat de bijlagen A t/m L, bestaande uit 60 pagina's.
![]()
Hiermee heeft u ons impliciet het feitelijke bewijs in handen gegeven dat u niet onafhankelijk bent. Om te voorkomen dat u in opgemeld verzoek om herziening uitspraak doet of laat doen waarbij de beslissing is gebaseerd op de peildatum van na 31 december 2001, wraken wij hierbij desbetreffende staatsraad op voorhand. Bij de behandeling van dit wrakingsverzoek, waarin ondergetekende in ieder geval gehoord wenst te worden, zal dit schrijven worden overlegd als feitelijk bewijs van partijdigheid van de betreffende staatsraad.
Mijnheer van Dijk, voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, om te voorkomen dat u ondanks dit schrijven dit alles toch nog in de doofpot stopt, in een poging te beslissen of te laten beslissen op bovengenoemd verzoek om voorlopige voorziening, waarbij die uitspraak is gebaseerd op de peildatum van na 31 december 2001, hebben wij dit schrijven als 'persbericht' naar buiten laten gaan. Tevens hebben wij dit schrijven voor de gehele wereld toegankelijk gemaakt door het te laten plaatsen bij de stichting Sociale Databank Nederland op internet, adres: http://www.sdnl.nl/ekc/ekc-rvs13.htm Uw antwoord op dit schrijven zal eveneens bij de stichting Sociale Databank worden geplaatst.
Ing. A.M.L. van Rooij,
(uw nummer: 200106097/1/M1), aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (12 pagina's).
|
Stichting Sociale Databank Nederland
E-mailadres: sdn@planet.nl
Internet site:
http://www.sdnl.nl/ekc/ekc-rvs12.htm
Westkade 227, 1273 RJ Huizen (NH)
Tel.: (31)-35-5244141