't Achterom 9a
Aantekenen Tevens, excl. bijlagen, verstuurd per fax 070 - 3651380 op 5 december 1999.Sint Oedenrode, 5 december 1999. Ons kenmerk: AAR/23109/HB3.Uw nummer: 199902845/1/G5I. Betreft:
Namens de heer A.M.L. van Rooij, wonende aan 't Achterom 9a, 5491 XD Sint Oedenrode, hierna te noemen: appellant, laat ondergetekende u hierbij de nadere motivering toekomen van ons hoger beroepschrift van 23 oktober 1999 met opgemeld kenmerk tegen de uitspraak nr. Awb 99/991 WRO19 van 15 september 1999 van de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch inzake Gebr. Van Aarle B.V. Ollandseweg 159 te Sint Oedenrode. Nadere motivering hoger beroepschrift. In beginsel zijn de hoger beroepsgronden gelijk aan:
Wij verzoeken u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als woordelijk herhaald en ingelast te beschouwen. Op grond van die inhoud had de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch het bestreden besluit van burgemeester en wethouders van Sint Oedenrode moeten vernietigen. De aangevallen uitspraak van de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch kan op basis van de onder A t/m C genoemde feitelijke informatie nooit in stand blijven. In de bestreden uitspraak Awb/99/991 WRO19 van 15 september 1999 schrijft de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch in haar overwegingen letterlijk het volgende: In geding is verweerders besluit van 5 januari 1999, waarbij eisers bezwaarschrift gericht tegen de weigering bestuursdwang toe te passen ten aanzien van de op perceel Ollandseweg 159 geplaatste tuinhuisjes pergola's vlonders e.d. alsmede ten aanzien van de aldaar opgerichte impregneerinstallatie, ongegrond is verklaard. Aan het bestreden besluit ligt het standpunt van verweerder ten grondslag dat de bevoegdheid om ten aanzien van de gewraakte bouwwerken met bestuursdwang op te treden, ontbreekt. Eiser stelt zich daarentegen op het standpunt dat verweerder wel degelijk bevoegd is om ter zake bestuursdwang toe te passen en hij daartoe ook had moeten besluiten daar voor de in geding zijnde bouwwerken ten onrechte bouwvergunning is verleend, en bovendien de voor de bouwwerken vereiste milieuvergunning ontbreekt. De rechtbank overweegt als volgt.
Ingevolge artikel 5:21 van de Awb wordt onder bestuursdwang verstaan het door feitelijk handelen door of vanwege een bestuursorgaan optreden tegen hetgeen in strijd met, bij of krachtens enig wettelijke voorschrift gestelde verplichtingen is of wordt gedaan, gehouden of nagelaten. Ingevolge artikel 5:32, eerste lid van de Awb kan een bestuursorgaan dat bevoegd is om bestuursdwang toe te passen in plaats daarvan aan de overtreder een last onder dwangsom opleggen. Met betrekking tot de vraag of verweerder bevoegd is om in het onderhavige geval bestuursdwang toe te passen, overweegt de rechtbank als volgt.
Ten behoeve van de oprichting van de in geding zijnde impregneerinstallatie heeft verweerder bij besluit van 30 november 1993 een bouwvergunning aan de derde belanghebbende partij verleend. Vast staat dat ten einde van het bestreden besluit de hiervoor genoemde bouwvergunningen van kracht waren. Ten behoeve van het houtverwerkend bedrijf van de derde belanghebbende partij is op 19 november 1991 aan laatstgenoemde een vergunning verleend als bedoeld in artikel 6a van de Hinderwet. Zoals de rechtbank reeds eerder heeft overwogen bij uitspraak van 17 september 1997 - inzake de beroepen van eiser, geregistreerd onder nummers 94/5225 WW e.v.- heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bij uitspraak van 5 september 1994 de eerdere schorsing van de aanvullende meldingen ten aanzien van de milieuvergunning opgeheven. Daarmee is de milieuvergunning in de zin van artikel 20:3 van de Wet Milieubeheer juncto artikel 52 van de Woningwet van kracht geworden. Vast staat dat deze milieuvergunning ten einde van het onderhavige bestreden besluit nog immer van kracht was. Aangezien niet is gebleken dat Van Aarle B.V. met het oprichten van bedoelde bouwwerken in strijd heeft gehandeld met enig wettelijk voorschrift, heeft verweerder zich naar het oordeel van de rechtbank terecht onbevoegd geacht om ter zake met bestuursdwang op te treden. Nu voorts niet is gebleken dat het bestreden besluit in strijd met het enig in het algemeen rechtsbewustzijn levend beginsel van behoorlijk bestuur is genomen, bestaat er geen aanleiding voor vernietiging van het besluit. Het beroep dient dan ook ongegrond te worden verklaard. Deze overwegingen van de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch zijn onjuist, onvolledig, misleidend en misdaadbevorderend. Uit de inhoud van bovengenoemde stukken A t/m C kunt u opmaken dat de in geding zijnde gewolmaniseerde tuinhuisjes, schuttingen, speeltoestellen, vlonders, pergola's e.d. alswel de in geding zijnde impregneerinstallatie die betreffende gewolmaniseerde producten maakt, dienen als dekmantel om het corrupte collusiecircuit "vergiftigen omwille van de winst" zoals criminoloog prof. Dr. F. Bovenkerk dit schrijft in zijn brief van 21 juni 1993, kenmerk A -22-89 FB/am, aan mr. Ficq daarmee te bevoordelen. Bijgevoegd vindt u:
Uit die inhoud kunt u o.a. opmaken dat de Gebr. Van Aarle B.V. zijn in geding zijnde impregneerinstallatie (chemische procesinstallatie) heeft gebouwd:
Op grond hiervan kan de bij besluit van 30 november 1993 verleende bouwvergunning voor de impregneerinstallatie nooit in stand blijven. Bijgevoegd vindt u verder:
Wij verzoeken u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als woordelijk herhaald en ingelast te beschouwen. Uit die inhoud kan niet anders dan worden geconcludeerd dat de gebr. Van Aarle B.V. vanaf 1 januari 2000 zal moeten stoppen met het gebruiken van zijn impregneerinstallatie omdat het gewolmaniseerde hout dat uit deze impregneerinstallatie komt niet meer mag worden verkocht. Het belang van de Gebr. Van Aarle B.V. om betreffende impregneerketel ter plaatse te laten staan is daarmee geheel verdwenen. Sterker nog als betreffende sterk verontreinigde ketel met sterk verontreinigde (en met superwolmanzout-Co gevulde) opvangbak en sterk verontreinigde vloeistofdichte vloer niet onmiddellijk als gevaarlijk afval worden verwijderd, dan zal het daarop vallende regenwater met arseen en chroom VI en koper worden vergiftigd en vervolgens afstromen naar onze omgevingssloten. Betreffend vergiftigd regenwater kan door de Gebr. Van Aarle B.V. dan namelijk niet meer in het hout worden geperst om het aan de consument te verkopen. Met de toetsing aan het bestemmingsplan dient verder gekeken te worden dan tot 1 januari 2000. Ook op grond hiervan kan de bij besluit van 30 november 1993 verleende bouwvergunning voor de impregneerinstallatie nooit in stand blijven. Temeer omdat de Gebr. Van Aarle B.V. op grond van zijn verleende milieuvergunning enkel en alleen mag impregneren met het bestrijdingsmiddel superwolmanzout-CO. Op de in geding zijnde impregneerinstallatie rust om die reden na 1 januari 2000 ook geen rechtsgeldige milieuvergunning meer. In het kader van de afstemmingsprocedure tussen de Woningwet en de Wet milieubeheer kan ook om deze reden de bij besluit van 30 november 1993 verleende bouwvergunning voor de impregneerinstallatie nooit in stand blijven. Bijgevoegd vindt u verder:
Uit die inhoud kunt u opmaken dat de in geding zijnde gewolmaniseerde tuinhuisjes, tuinschuttingen, pergola's, kinderspeeltoestellen vlonders e.d. die bij de gebr. Van Aarle B.V. dienen als dekmantel om het corrupte collusiecircuit "vergiftigen omwille van de winst" zoals criminoloog prof. Dr. F. Bovenkerk dat schrijft in zijn brief van 21 juni 1993, kenmerk A-22-89 FB/am, aan mr. Ficq daarmee te bevoordelen. Uit die inhoud kunt u eveneens opmaken:
Hieruit kan ondergetekende maar een conclusie trekken en dat is, dat burgemeester en wethouders van Sint Oedenrode al jarenlang onderdeel uitmaken van het corrupte collusiecircuit "vergiftigen omwille van de winst" die het bedrijf Gebr. Van Aarle B.V. in het algemeen en de in geding zijnde gewolmaniseerde tuinhuisjes in het bijzonder als dekmantel gebruiken. Hiervoor hebben zij al miljoenen guldens Roois gemeenschapsgeld misbruikt. Ook hebben zij hierover de inwoners van Sint Oedenrode jarenlang opzettelijk onjuist voorgelicht met als gevolg dat intussen de gehele gemeente Sint Oedenrode vol staat met giftige gewolmaniseerde tuinhuisjes, schuttingen, pergola's, kinderspeeltoestellen, vlonders, picknicktafels, etc. die afkomstig zijn van de Gebr,. Van Aarle B.V. Als gevolg hiervan is nagenoeg de gehele gemeente Sint Oedenrode vergiftigd met de meest kwalijke kankerverwekkende verbindingen arseenzuur en chroomtrioxide. De milieu en gezondheidsschade in Nederland loopt in de honderden miljarden. Juist om die reden heeft de minister van VROM het besluit genomen dat deze gewolmaniseerde producten vanaf 1 januari 2000 niet meer mogen worden gemaakt en zal kort daarop het besluit volgen dat Nederland zich snel zal moeten ontdoen van deze gewolmaniseerde producten om een algehele vergiftiging van onze voedselketen en drinkwater met het goed in water oplosbare arseenzuur en chroomtrioxide te voorkomen. Uit die inhoud van de bijlage A t/m M kunt u tevens opmaken dat de Gebr. Van Aarle B.V. deze bouwwerken heeft gebouwd:
Uit de inhoud van de bijlagen I t/m K kan tevens worden opgemaakt dat het produceren van deze gewolmaniseerde producten vanaf 1 januari 2000 wettelijk verboden is. Gedeputeerde Staten van Noord Brabant hadden om die reden op 30 januari 1998 nooit een verklaring van geen bezwaar als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) mogen afgeven. Zij hebben hierbij zeer nadrukkelijk misbruik gemaakt van de artikel 19(WRO) procedure. Ook hieruit kan niet anders dan worden geconcludeerd dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant dat heeft gedaan om het hierboven omschreven corrupte collusiecircuit "vergiftigen omwille van de winst" daarmee te bevoordelen. Het zal u duidelijk zijn dat ons onafhankelijk rechtssysteem deze zeer smerige vorm van mens- en milieuvernietigende misdaad, met misbruik van gemeenschapsgeld, niet mag bevorderen. Op grond van vorenstaande feitelijke informatie kan de bestreden uitspraak nr. Awb 99/991 WRO19 van 15 september 1999 van de arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch nooit in stand blijven. Op grond daarvan verzoeken wij u:
Tenslotte verzoeken wij u ondergetekende in ieder geval te horen op een dinsdag of donderdag. Dit vanwege het feit dat ondergetekende op die andere dagen verplichtingen elders heeft.
Bijlage: Dit schrijven bevat de bijlagen A t/m M bestaande uit 148 pagina's. Websiteadres: http://www.sdnl.nl/ekc/ekc-rs30.htm
|
SDN-rubrieken
Milieu-onderwerpen
Nuloptie van Edelchemie
Ecologisch Kennis Centrum
Raad van State verbiedt shredderen afvalhout
Falende handhaving van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
Zienswijze over milieueffecten van Groene stroom aan GS Limburg
Falende handhaving van de raad van de Gemeente Son en Breugel
Nuon Power Buggenum werkt zonder Wvo-vergunning, verzoek tot schorsing RvS
Voorz. van de Raad van State, Mr. van Dijk krijgt verantwoordelijkheid op z'n bord
Verzoek de jacht te openen op een van de grootste Brabantse vervuilers: Gebr. van Aarle BV
Staatsraad Boll klapte ooit uit de school met: Mijnheer van Rooij u kunt wel doorgaan met
procederen tegen houtimpregneerbedrijf gebr. van Aarle B.V., maar u wint dat nooit. Ik raad
u aan om hierover in overleg te treden met de commissaris van de koningin mr. F.J.M. Houben.