Totaal onverwachte vrijspraak wegens meineed bij rechtbank Almelo
Meineed affaire tegen agenten in Haaksbergen leidt tot eis van 7 en 5 mnd. Vraag is: kunnen Justitie en de magistratuur dit als jurisprudentie beschouwen? En dit terwijl minister Donner het massaal plegen van meineed door de vakbonden FNV en CNV ter verjaring in de doofpot laat verdwijnen? Zie ook een brief van het OM
De TV-uitzendingen bij RTV-Oost over de Zaak Nachtegaal m.b.t. meineed en corruptie bij politie en Justitie
Luister ook naar radio 1 bij de Avro over deze affaire |
11 februari 2005 Spanning bij politie door ontslag-affaire ENSCHEDE - Het ontslag van de rechercheurs De Roy van Zuydewijn en Paalman leidt tot spanning bij de Enschedese politiemensen. Er is een kamp dat de korpsleiding steunt, maar ook een groep die het ontslag te ver vindt gaan. S. Albada, voorzitter van de ondernemingsraad (OR), bevestigt de tegenstellingen. 'Het is het gesprek van de dag, tussen voor- en tegenstanders.' De rechercheurs, die hun ontslag gaan aanvechten, maakten onderdeel uit van het Tolteam dat de vuurwerkramp onderzocht; zij beschuldigden het team van ernstige fouten. Medestanders zien in hen klokkenluiders. 'Of collega's voor of tegen hen zijn, hangt vooral samen met de werkplaats. Zit je dicht tegen het Tolteam of niet? Er is vooral steun voor de twee van collega's die jarenlang en veel met hen hebben gewerkt.' Volgens Albada is het niet zo dat de gemoederen hoog oplopen. 'Daarvoor liep het al te lang. Dit zag je eigenlijk wel aankomen.' De OR neemt geen standpunt in over het ontslag. 'We hebben slechts een paar keer de korpsleiding gevraagd de belangen van iedereen goed in het oog te houden: van het korps, het belang van deze twee rechercheurs, maar ook van het Tolteam. Daar zit nu wel de nodige spanning op. De korpschef heeft wat uit te leggen.' Inmiddels heeft Deelman dat gedaan. Over de inhoud wil niemand iets zeggen. Het ontslag heeft ook in de stad tot boze reacties geleid. Er zijn veel telefoontjes en mailtjes binnengekomen ten gunste van de rechercheurs. Een aantal komt van rampslachtoffers. Ook op een internetforum over de ramp staan ontstemde reacties en wordt opgeroepen tot een protest. Volgens Albada heeft hij echter geen signalen dat agenten op straat veel zijn lastig gevallen over de kwestie.
|
12 februari 2005 Spanning bij politie door ontslag-affaire ENSCHEDE - Het ontslag van de rechercheurs De Roy van Zuydewijn en Paalman leidt tot spanning bij de Enschedese politiemensen. Er is een kamp dat de korpsleiding steunt, maar ook een groep die het ontslag te ver vindt gaan. S. Albada, voorzitter van de ondernemingsraad (OR), bevestigt de tegenstellingen. 'Het is het gesprek van de dag, tussen voor- en tegenstanders.' De rechercheurs, die hun ontslag gaan aanvechten, maakten onderdeel uit van het Tolteam dat de vuurwerkramp onderzocht; zij beschuldigden het team van ernstige fouten. Medestanders zien in hen klokkenluiders. 'Of collega's voor of tegen hen zijn, hangt vooral samen met de werkplaats. Zit je dicht tegen het Tolteam of niet? Er is vooral steun voor de twee van collega's die jarenlang en veel met hen hebben gewerkt.' Volgens Albada is het niet zo dat de gemoederen hoog oplopen. 'Daarvoor liep het al te lang. Dit zag je eigenlijk wel aankomen.' De OR neemt geen standpunt in over het ontslag. 'We hebben slechts een paar keer de korpsleiding gevraagd de belangen van iedereen goed in het oog te houden: van het korps, het belang van deze twee rechercheurs, maar ook van het Tolteam. Daar zit nu wel de nodige spanning op. De korpschef heeft wat uit te leggen.' Inmiddels heeft Deelman dat gedaan. Over de inhoud wil niemand iets zeggen. Het ontslag heeft ook in de stad tot boze reacties geleid. Er zijn veel telefoontjes en mailtjes binnengekomen ten gunste van de rechercheurs. Een aantal komt van rampslachtoffers. Ook op een internetforum over de ramp staan ontstemde reacties en wordt opgeroepen tot een protest. Volgens Albada heeft hij echter geen signalen dat agenten op straat veel zijn lastig gevallen over de kwestie.
|
SDN-rubrieken
Kroongetuige nu zelf vervolgd voor meineed in Haaksbergse meineed-affaire
Rijksrecherche vernietigend over politiekorps Haaksbergen na meineed-affaire
Rijksrecherche rapport onthult massale corruptie bij politie en Justitie
De Wijkerslooth onder vuur met corrupte hoofdagenten in Twente
De TV-uitzendingen bij RTV-Oost over de Zaak Nachtegaal
Hoofdagenten berecht in huisaankoopaffaire
Twentse beerput op springen met corrupte hoofdagenten in Twente
Arnold van der Voort zet de rechter in de beklaagdenbank
Stichting Sociale Databank Nederland
E-mailadres:
sdn@planet.nl
Internet site:
http://www.sdnl.nl/veldhuis-corruptie-politie-5.htm