de Raad van Discipline bestond uit 6 personen; te weten: mr. P.H. van Ginkel als voorzitter
en mrs. W.L. Harenberg, E.M.M. van de Loo, W.M. Poelmann, E.J. Verster als raadsleden


IRM . . Juristen . . EU Grondwet <===> SDN . . Klokkenluider . . Ruud Rietveld

Advocatenterreur door verplichte procesvertegenwoordiging en corrupt rechtssysteem


De Telegraaf
 
 
Conflict bungalowpark draait uit op nachtmerrie

GEVANGEN IN EIGEN DORP…

door HARRIE NIJEN TWILHAAR

 
 
HULSHORST, woensdag
       William Uenk (56) kan het nauwelijks bevatten dat hij als trotse beheerder en eigenaar van vakantiepark De Trippenmaker door „een ordinaire coup” van bungaloweigenaren aan de kant is gezet. Zijn familiebedrijf in Hulshorst is door de bank in beslag genomen en direct doorverkocht aan een onbekende projectontwikkelaar. „Ze willen me monddood maken. Maar ik vecht terug.”
        Gerechtelijke procedures beheersen inmiddels zijn leven. Er is echter een probleem. „Wie is nu de nieuwe eigenaar van mijn park?”
       
’Gelukkig wonen er tijdelijk twee agenten in een huisje’

Uenk is verwikkeld in een loopgravenoorlog op zijn voormalige vakantiepark. „Het is weerzinwekkend wat hier gebeurt. Ik zit midden tussen de vijand en het liefst hebben ze dat ik eraan onderdoor ga.”
       De Hulshorster zegt zijn leven niet meer zeker te zijn op het terrein. Het is een huiveringwekkend draaiboek van een film geworden. „Gelukkig wonen er nu tijdelijk twee politieagenten in een van de huisjes. Dat geeft me rust.”
       Toch haalt Uenk het niet in zijn hoofd om alleen over het terrein met splinternieuwe Finse vakantiehuisjes te lopen. „Onlangs werd ik nog op het park door een vrouw met een mes bedreigd. Dat was de druppel.”
       Het is een merkwaardig verhaal. Uenk zit gevangen op zijn eigen vakantiepark met luxe Finse bungalows. De droom van het familiebedrijf is uiteengespat nadat hij de traditionele camping een nieuwe injectie wilde geven. Na een echtscheiding wilde hij medio jaren ’90 de voormalige camping met 80 stacaravans nieuw leven inblazen. Het ging om een totale investering van 7 miljoen euro.
       Met een gedegen ondernemersplan, dat ook door de bank figuurlijk met applaus werd ontvangen, bouwde hij vlak voor het millennium 34 Finse bungalows. Die verkocht hij door aan geïnteresseerde particulieren voor 140.000 euro. Er waren twee belangrijke voorwaarden: geen permanente bewoning en de trotse bezitters moesten hun bungalow met regelmaat via Uenk aan vakantiegangers of gezinnen die er een weekendje op uit wilden, verhuren.
       De contracten werden ondertekend en Uenk dacht de beheerder te zijn van een fantastisch vakantiepark. Wat de Hulshorster niet wist, was dat de eigenaren hun overeenkomst met de beheerder massaal opzegden en weigerden hun huisje aan derden te verhuren. „Bovendien gingen ze er allemaal, tegen alle gemeentelijke regels in, permanent wonen.” Gevolg: Uenk had geen inkomsten en de ABN Amrobank draaide de geldkraan dicht. „Het is stuitend dat er op vrijdagavond gezinnen voor de bungalows staan, die niet naar binnen kunnen omdat de eigenaren nieuwe sloten op de deuren hebben gezet.” Regelmatig moest hij gedupeerde gezinnen op zijn kosten in een hotel of conferentieoord onderbrengen. „Ik schaamde me dood.”



• William Uenk zit gevangen. „Ze maken me af als ik alleen over ’mijn’ park wandel.”
FOTO: GERLINDE SCHRIJVER

       Uenk, die samen met zijn twee zoons in de woning van zijn ouders woont, kan net in zijn onderhoud voorzien door de huurinkomsten van twee gsm-masten die in de tuin staan.
       
Nachtmerrie
       Verder bezit hij geen rooie cent meer. De ABN Amrobank heeft beslag gelegd op zijn woning en overige bezittingen. Hij maakt gebruikt van de pinpas van zijn jongens. „Krankzinnig! Dit is een nachtmerrie die niet lijkt te stoppen.”
        De bewoners verschuilen zich achter de ramen en weigeren te praten. Zij vinden dat Uenk als beheerder heeft gefaald. „Voor de beheers- en verhuurbemiddelingsovereenkomst geldt dat de heer Uenk zich zo slecht van zijn taak kweet, dat wij de overeenkomsten hebben opgezegd”, zo luidt het gezamenlijk weerwoord van de bewoners. De spanning is te snijden.
       Hoewel in het contract staat dat de Finse bungalows niet voor permanente bewoning gebruikt mogen worden, is De Trippenmaker inmiddels een dorp in een dorp geworden.
       „De discussie over permanente bewoning is in volle gang. Terwijl ik de wet wil respecteren roepen ze in koor dat ik geen goede beheerder ben.”
       Toen de inkomsten uitbleven was het snel gebeurd. „Ik weet nog steeds niet wie nu eigenaar is van het park. Ook mijn curator wordt slecht geinformeerd. Volgens mij is het park al een aantal keren van projectontwikkelaar gewisseld.” Het plaatselijke notariskantoor De Jonge zwijgt als het graf. „Vanwege de geheimhoudingsplicht gaan we niet op deze affaire in”, aldus R. Harmsen.
       De ABN Amrobank is op de hoogte van de situatie. „In het algemeen proberen wij altijd samen met een klant naar een oplossing te zoeken. Soms komen we er niet uit en volgt er hypotheekrecht waarna er beslaglegging volgt.”
       De bank kan en mag niet inhoudelijk op de zaak reageren. Het enige wat de woordvoerder kwijt wil, is dat er „veel inspanningen” zijn geleverd om de boel te redden. Uenk wil zijn park terug. „Ze pakken mijn toekomst niet af. Ik zorg er hoogstpersoonlijk voor dat die permanente bewoners hier vertrekken.”
       


Terug naar pagina

 
[terug]


28 juli 2004

 

Een beerput vol met stinkende verrassingen