Wat weten politici van uitzichtloze armoede en verrijking aan de top ..??

Euro . . Kamerzetel 151 . . Klokkenluiders <===> SDN . . . Voedselbanken . . NOVA

De opkomende economieën en arme lande kunnen dat gewoon niet betalen

25 september 2005
Chris, u bent een denker.

Naar 100 dollar zal de olie voorlopig nog niet gaan.
De opkomende economieën en arme landen kunnen dat niet betalen.

Wel zal men wakker worden om alternatieven te gaan exploiteren. Technieken die er al lang zijn. Zoals aardwarmte (midden- Atlantische oceaan) en IJsland, maar ook biologische brandstof uit planten zoals o.a. in Brazilië, betere isolatie en vooral kleinere en zuiniger auto's. De VS krijgt nu met landen als Taiwan de eerste goede waarschuwing dat het Kyoto-verdrag ernstig moet worden genomen. Er zal doodgewoon minder moet worden gereden en gevlogen. Minder gewerkt ook in de productie van overbodige overvloed en slechte kwaliteit van producten met een korte levenduur.

Wel zal er meer werk moeten worden gemaakt in sectoren als gezondheid, onderwijs en heel veel in de recreatie. Mensen moeten leren omgaan met vrije tijd omdat de werkgelegenheid op de planeet beperkt is, hoewel er nog veel te doen is buiten de OESO-landen. Het merkwaardige verschijnsel zal in de VS te zien zijn dat net als na een oorlog met de verwoesting door de orkanen er plenty werkgelegenheid is in New Orleans en rond Houston. Dat werk komt er ook en vooral door de dwang om te investeren en financieren om psychologische redenen.

Los van de vraag naar grondstoffen als olie en staal, zien we nu dat India en China de vraag naar olie en andere grondstoffen vergroten waardoor de prijzen hier in het westen sterk stijgen. Corus maakt daardoor grote winsten. Daar tegenover zie je dat miljoenen arbeiders uit het oosten van de EU naar het westen komen om het werk tegen een lage prijs uit te voeren. Het wemelt van de Polen, en straks van Bulgaren en daarna weer Turken.

Voor de Nederlandse arbeidsomstandigheden en lonen is dat een zeer slechte ontwikkeling. Staatssecretars van Sociale Zaken zei onlangs dat de werkers in de bouw allemaal op het minimumloon moeten worden teruggezet om de toevloed van Polen te weren. Hij ziet het verkeerd. Die polen enz, enz, komen toch ook met het minimumloon voor Nederlandse bouwvakkers, omdat door de lage loenen in het oosten een Pool vier keer zoveel aan KOOPKRACHT mee naar huis neemt als een Nederlander met datzelfde minimumloon.

Wanneer deze ontwikkeling zich doorzet zal vanzelf ook bij ons in West-Europa de vraag naar olie verminderen, omdat verarmde Nederlanders minder gaan rijden. Het verdrag van Maastricht is oorzaak van deze economische chaos, omdat men geen rekening hield met de regionale productiviteit en evenmin met de koersverschillen en loonniveaus van de nieuwe landen. Ik heb er ruzie over gemaakt met de directeur van de Europese Commissie in Den Haag. U kunt dat zien in de discussie de heer Wegter en in de video over Migratie van werkgelegenheid

Met vriendelijke groet,

R.M. Brockhus
Westkade 227. 1273 RJ Huizen
Tel.: 035-5244141
Fax.: 035-5244142
Mail: sdn@wxs.nl
Web : www.sdnl.nl 

Zie ook het interview met president Nout Wellink van de Nederlandsche bank NV

Van: c.keereweer [mailto:c.keereweer@home.nl]
Verzonden: zondag 25 september 2005 15:59
Aan: sdn@wxs.nl
Onderwerp: info

Beste hr Brockhus,

Vanochtend was Rienk Kamer weer eens op de koffie bij Harry Mens. En ik moet zeggen volgens mij heeft hij het weer eens bij het rechte eind. Immers de olieprijs zal richting de 100 AM dollar gaan en de rente zal nog verder zakken. Doch de economie zal niet herstellen. Op naar Japan of toch niet.

Hoe denk u er nu over. Ben wel benieuwd.

Vr. Gr.

Chris Keereweer
Haaksbergen