Het CDA blijft toch bij 't zeer naïeve dogma dat de staatsschuld moet worden afgelost
met massale verpaupering van de ouderen met pensioen, door wegvallen van de rente !
Wil je weten hoe de geldschepping er bij staat, dan is de volgende link aan te bevelen :
Verborgen Geldmechanismen - De Ernst v/d situatie in Ogenschouw. Schuld aan WIE?
Wat is geld eigenlijk? Weet u het? De Politiek? De Media?
L.s., de sub-kop van het artikel in het Financieele Dagblad is fundamenteel fout. Het economische herstel en het afnemen van de deflatie in Japan is niet het gevolg van het expansieve "economische" beleid van de Japanse regering, maar van het expansieve "monetaire" beleid waarbij de geldpers op hoogtoeren nieuw geld in de economie pompt, waardoor de deflatie eindelijk afzwakt. In de Europese Unie loopt men op dit gebied ver achter m.b.t. de geldschepping vanuit de ECB in Frankfurt, ook gezien het zeer expansieve monetaire beleid van de FED in Amerika. De EU staat op achterstand m.b.t. economisch herstel. Het argument van het FD is niet alleen onjuiste en misleidend, het is zoals overal in de Europese media kennelijk nog verboden om over de monetaire structuur van de EU-landen te publiceren. De Europese Unie is ondanks de lichte prijsstijging (is géén inflatie) toch in een sterk deflatoire structuur beland, alleen ziet die er wat anders uit: namelijk één met één cadeau in de winkel..!!
Pas wanneer men het aandurft om eindelijk dat aspect als hoofdoorzaak van de economische crisis te zien als gevolg van een
tekortschietend monetair beleid, pas dan kan ook in de EU aan een herstel van de economie worden gedacht. Eerder niet. Wat de reden is dat politici stijfkoppig alleen maar naar de drie-procentnorm kijken; en niet naar de structuur van het geldsysteem en de overheidsschulden is een grote vraag en opmerkelijk fenomeen. De nostalgische hamvraag (als u weet wat die is) blijft: "Waarom stelt niemand fundamentele vragen, zoals Julius Vischjager dat in de persconferentie van de minister-president twee keer wel probeerde?".
Economie Japan laat verder herstel zien Van onze redacteur, dinsdag 23 juli 2013, 04:47
De Japanse regering is in juli voor de derde maand op rij wat optimistischer geworden over de economie en geeft aan dat de deflatie afneemt als gevolg van het expansieve economische beleid.
Dat meldt persbureau Reuters. De optimistischer kijk weerspiegelt de impact van het beleid van premier Shinzo Abe, die maandag opnieuw aangaf zich te willen blijven richten op een herstel van de stagnerende economie, nadat zijn coalitie zondag een grote overwinning boekte in de verkiezingen voor het Hogerhuis, aldus Reuters.
Bemoedigend
‘De economie herstelt zich en laat tekenen zien van een zich zelf in stand houdend herstel’, aldus het Japanse kabinet in een maandelijks rapport dinsdag. ‘Recente prijsontwikkelingen laten zien dat de deflatie aan het afnemen is’, aldus het rapport. Dat is een bemoedigend teken voor Abe, die probeert een einde te maken aan een vijftien jaar lange periode van deflatie, aldus Reuters.
Het oordeel van de Japanse regering komt overeen met dat van de Japanse centrale bank, die eerder al aangaf dat de derde economie ter wereld eindelijk aan het herstellen is, als gevolg van een verzwakkende yen en groot monetair verruimingsbeleid. De regering waarschuwt tegelijkertijd voor te vroeg optimisme. ‘We hebben verder herstel nodig van de investeringen bij bedrijven en bij de situatie van de inkomens, voordat de recente lichtpuntjes in de economie kunnen worden aangemerkt als een duidelijk herstel’, aldus het kabinet.
|
Japan is nu failliet ??
Onze staatsschuld is een zegen
OESO adviseert Japan de BTW te verhogen
Barry Hoolwerf en Rick Schutte interviewen Rob Brockhus over Japan
Geld pompen in economie is Japans enige optie als remedie tegen de crisis
Japans spaarkapitaal wil het land uit
Japan is weer uit zijn ziekbed herrezen
En maar blijven weigeren vragen te stellen hè, pers en politiek..!!
BIB in Basel: adviseert: Bevries giftige leningen, zoals Japan sinds 1987 allang doet
Terug naar het begin