Machtsmisbruik en naakt in de isoleercel
Gepke de Leef protesteert nu al twee dagen en nachten zonder eten en drinken voor het politiebureau van Hoofddorp aan de Hoofdweg Oost. Men weigert haar aangifte van fraude en verduistering op te nemen om inzicht te verkrijgen in de nalatenschap van haar overleden vader. Haar zuster is kennelijk executeur testamentair en biedt haar ongezien 25.000 euro aan als aandeel. Meer Gepke weigert dat omdat zij inzage wenst in het geheel. Het is uitermate vreemd dat haar zuster dat inzicht niet wil geven, waaruit valt te concluderen dat er van onttrekking van vermogen sprake zou kunnen zijn. De
Gepke de Leef 28 april 2008 sliep op straat voor het politiebureau in Hoofddorp uit protest om aangifte te kunnen doen tegen de politie bij de politie. maar ook tegen haar zuster die haar chanteert en 25.000 euro van haar erfdeel onthoudt. Overheid, zorg ervoor dat strafbare feiten worden voorkomen, zowel m.b.t. de erfenis als wat betreft andere daaruit voortvloeiende gevolgen. Na twee nachten in de open lucht te hebben gebivakkeerd voor het politiebureau in Hoofddorp dreigt men haar te arresteren wegens landloperij; de oplossing van het conflict negerend. Een eerder interview met Gepke de Leef gaf een dramatisch beeld van wat haar aan mishandeling door de politie in hetzelfde gebouw is overkomen. Schokkend....!!
De zaak escaleerde verder en leidde tot gedwongen opname in de afdeling van Geestelijke Gezondheids Zorg in Haarlem.
Gepke de Leef, die een groot deel van haar familie verloor in Auswitch en Sobibor, krijgt ondanks al haar pogingen om het dossier van haar overleden vader als erfgename niet ter inzage. De notaris is in deze nalatig, de politie gaf valse informatie over haar onvindbaarheid, mishandelde haar op de meest grove en mensonterende wijze met onrechtmatige vrijheidsontneming, zoals in de interviews te horen is. Als gevolg van alle obstructie door zowel de gemeente met haar burgemeester, en het afdekken van grof lichamelijk geweld door de politie met o.a. het enkele dagen laten opsluiten in een gesloten afdeling van de Geestelijke Gezondheidszorg in Haarlem, leidt deze strijd om recht op de nalatenschap van haar vader tot de huisuitzetting op donderdag 4 september 2008.
Lees de informatie over dit bestuurlijke en menselijke drama dat ontstaan is om informatie uit de oorlogperiode over haar familie die in dienst was bij het koninklijk huis in de doofpot te kunnen houden. Haar vader heeft specifiek verklaard dat Gepke inzage moest nemen in de documenten in de kluis van de Rababank in Hoofddorp en zelf moest beslissen wat er mee te doen. Hier kan het motief gevonden kunnen worden om Gepke haar echt op haar erfenis met alle mogelijk middelen te onthouden.
|