Gepke vraagt hulp bij de Nationale Ombudsman over justitiële en politionele mishandeling
Politie Kennemerland eist erfenis epke de Leef op voor gemaakte kosten
met onaanvaardbare condities bij aangifte wegens afdekken van politiegeweld
Het gevecht voor het politiebureau in Hoofddorp escaleert Er escaleert een politiek drama door de onwettige weigering van het op nemen van de aangifte wegens het toepassen van ernstig lichamelijk geweld en mishandeling door de politie bij de politie in Hoofddorp. (Zie hier) De burgemeester van Hoofddorp onttrekt zich aan zijn verantwoordlijkheid met het argument dat de Nationale Ombudsman deze strafaangifte geregeld zou hebben, wat absoluut onmogelijk is !! Vraag: Hoe competent is deze man ?? Gisteren 22 november 2008 werd Gepke de Leef na een dakloos verblijf van 41 dagen en nachten in de open lucht voor de deur van het politiebureau aan de Hoofdweg 800 ingesloten wegens landloperij met een bekeuring van 90 euro. Mensen die haar bezoeken spreken er schande van.
Al haar spullen tegen regen, wind en kou werden in bewaring genomen en werd haar beloofd een douche te mogen nemen en koffie te kunnen drinken. In de politiecel werd het touw dat haar broek ophoudt afgenomen en werd zij de volgende morgen zo weer op straat gezet. Haar spullen werden daarbij vlak voor de deur op het trottoir gegooid. Bij het nakijken van haar persoonlijke bezittingen bleek dat haar fotocamera kapot was, waarvoor zij de politie aansprakelijk stelt.
Inmiddels heeft de leiding van het politiebureau spijt van dit beschamend optreden en verplaatste heel netjes de spullen voor het overleven van Gepke de Leef naar de plek tien meter verder waar Gepke nu 42 dagen bivakkeert. Hiervan zijn helaas geen videobeelden, maar er zijn getuigen. Er is overigens door een officier van justitie tijdens zijn bezoek in de cel gevraagd of er al aangifte was opgenomen. Hij begreep niet dat dit nog niet was gedaan. Wel is er door een ander aangifte gedaan bij officiële instanties, maar ook die laten niets van zich horen. De rechtsstaat is daarmee compleet failliet.
Het zijn de landelijke pers en politiek die zich hiermee moeten bemoeien, omdat goedwillende agenten de instructies over hoe te handelen moeten opvolgen. Enkele stellen zelfs dat zij niets mogen en dus kunnen doen, omdat zij een gezin met kinderen hebben. Wanneer zij alsnog en toch aangifte opnemen vanwege de mishandeling door een (ex)collega, zoals Gepke de Leef wenst, zij dan ontslag riskeren en zelf zonder baan op straat kunnen komen te staan. Zij zeggen de instructies van hogerhand te hebben gekregen. De GGZ-instelling wenst geen opname in de psychatrische kliniek, want men acht haar absoluut niet geestelijk gestoord, maar wel boos wegens de weigering aangifte op te nemen. De burgemeester van Hoofddorp probeert nu via de rechter opname af te dwingen om alsnog de beerput dicht te kunnen houden.
Op 23 november om 19.00 uur werd Gepke de Leef opnieuw ingesloten in het politiebureau van Hoofddorp wegens landloperij met weer een bekeuring van 90 euro. Zij stelt voor om een fonds op te richten om deze boetes te betalen, totdat zij eindelijk de wettelijk verplichte aangifte kan doen zoals de wet voorschrijft. Het enige voordeel is dat zij nu in een verwarmde cel kan overnachten i.p.v. buiten op straat in de sneeuw.
Commentaar: Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer laat 21 nov. eenzelfde persverklaring uitgaan als enkele weken eerder. Niemand treft schuld, behalve Gepke de Leef zelf want de Nationale Ombudsman had gevraagd of er fysiek geweld was gebruikt tegen mevr. de Leef. Antwoord: nee hoor, helemaal niet !! En Justitie kreeg ook geen informatie over strafbare feiten vanuit het korps over het korps, waarvan de burgemeester het hoofd is. Steek een sigaret op in een café, moet je eens zien hoe snel ze dan zijn. De vraag of onderzoek is gedaan naar belangenverstrengeling en protectie bleef achterwege. Dat Mevr. De Leef alles kan bewijzen speelt geen enkele rol, wanneer het om het imago van politie/justitie gaat. Het zwijgen vanuit de aangeschreven organisaties is veelbetekenend. Aangifte doen is een wettelijk recht, behalve voor Gepke de Leef wegens het ondergaan van politiegeweld.
Zie het archief van foto's van lichamelijk letsel dat Gepke opliep in de politiecel in Hoofddorp, waar zij wegens zware mishamdeling aangifte wil doen, maar wat consequent wordt geweigerd. De persverklaring van de gemeente Haarlemmermeer steekt schril af bij wat werkelijk is gebeurd. Vanaf de 41e dag dat zij voor het politiebureau in de open lucht slaapt onder een dekzijl krijgt zij nu per dag een bekeuring van 90 euro wegens landlopen. Voor Gepke de Leef is dat de sleutel om eindelijk voor de rechter te kunnen verschijnen en alle klachten over wat haar is overkomen aan de orde te stellen. |