Ing. A.M.L. van RooijMilieu- en Veiligheidskundige
http://www.sdnl.nl/AANTEKENEN 't Achterom 9a Sint-Oedenrode 5491 XD datum: 24 februari 1998 Sint-Oedenrode Tel. 0413-490387 Tevens (excl. bijlagen) Fax. 0413-490386 per Fax 070-3651380 Op 24 februari 1998
Aan Mr. Ficq (PERSOONLIJK)
Geachte Heer Ficq, Sint Oedenrode, 28 november 1993. Bijgevoegd vindt U een afschrift van mijn brief van 28 november 1993 aan Mr, G. Bos (bijlage). Ik verzoek U kennis te nemen van de inhoud. Daar hetgeen ik daarin heb beschreven plaatsvindt onder Uw verantwoordelijkheid richt ik aan U het nadrukkelijke verzoek mij voor 4 december 1993 te berichten welke stappen U gaat ondernemen. Bij het uitblijven van een reactie voor 4 december 1993 zal ik het Gerechtshof ook deze brief voorleggen.
Milieu- en Veiligheidskundige C.c.
Bijlage: Brief d.d, 28 november 1993 aan Mr. G. Bos, (5 pagina's). Deze brief is op 28 november 1993 per fax verstuurd naar faxnr. 073 -816955 en tevens op 29 november 1993 per aangetekende brief.
Ing. A.M.L. van Rooij, 't Achterom ga. 5491 XD Sint-Oedenrode. Uw kab.nr.: 01/5068/83. Aan: Mr. G, Bos (PERSOONLIJK).
Geachte Heer Bos. Sint-Oedenrode, 28 november 1993. Op 21 april 1993 heb ik van de Hoofdofficier van Justitie Mr, Ficq een brief ontvangen waarin hij mij kenbaar maakte dat hij mij met betrekking tot kab.nr. 01/5068/83 voor 28 mei 1998 nader hoopt te berichten. Tot op heden, 6 maanden later, heb ik echter nog geen nader bericht mogen ontvangen. Op vrijdag 26 november j.l. heb ik hierover telefonisch contact opgenomen met Justitie. Ik heb gesproken met Mevr. Schut. Zij vertelde mij dat U als milieuofficier van Justitie deze zaak in behandeling heeft. Om die reden richt ik aan U het dringende verzoek mij voor 4 december 1993 schriftelijk te berichten over de stand van zaken in deze zaak. Tevens wil ik U kenbaar maken dat ik in het bezit ben gekomen van Uw besprekingsverslag, gehouden op 18 augustus 1992, op het parket te 's-Hertogenbosch (zie bijlage). Betreffende bespreking gaat over de opstelling van mij en is op initiatief van U tot stand gekomen. Ik vind het niet gepast dat een officier van Justitie mij de inhoud van die brief heeft onthouden. Ik richt aan U daarom het nadrukkelijke verzoek mij van de volgende passages uit die brief de onderbouw c.q. bewijslast voor 4 december 1993 schriftelijk toe te laten komen.
Wanneer U mij voor 4 december 1993 de onder punt 1 t/m 8 verzochte bewijslast niet hebt toegestuurd en de stand van zaken met betrekking tot kab. nr. 01/5068/83 niet hebt kenbaar gemaakt. dan zal ik over Uw handelen in deze een klacht indienen bij het Gerechtshof te 's-Hertogenbosch. Tevens zal ik het Gerechtshof verzoeken hiernaar een uitgebreid onderzoek in te stellen. Mede door Uw handelen in deze zaak zijn de spanningen voor mijn gezin en mijn ouders in onze woon- en leefomgeving gegroeid tot ongekende hoogte. Wanneer dit leidt tot een (dodelijk) ongeluk dan acht ik U daarvoor verantwoordelijk daar deze zaak al jaren bij Justitie in behandeling is.
Milieu- en Veiligheidskundige
C.c.
Verslag van bespreking, gehouden op 18 augustus 1992, op het Parket te 's-Hertogenbosch. (2 pagina's) Deze brief is op 28 november 1993 per fax verstuurd naar faxnr. 073 - 816955 en tevens op 29 november 1993 per aangetekende brief.
GEMEENTE SINT-OEDENRODEVerslag van bespreking,
Onderwerp:
Aanwezigen Paleis van JustitieParketsecretaris dhr. G. Broeren; Kabinetnummer : 011823191 Milieu-inspectie Noord-Brabant, het hoofd dhr. H. de Vries Provincie Noord-Brabant, juridisch medewerker dhr. H. Artz Waterschap De Dommel, hoofd algemene zaken dhr. V. Ditters Rijkspolitie Sint-Oedenrode, wachtmeesters mevr. L. Valk en dhr. M. Saris Gemeente Sint-Oedenrode, burgemeester dhr. P. Schriek Wethouder Mevr. H. van Dijk-Eerhart Hoofd afdeling B&M. dhr. C. Kerstholt Milieu-technisch medewerker. dhr. G. van Aarle (notulist)
Provincie Noord-Brabant, projectleider bodemsanering dhr. M. Kerstholt. Korte samenvatting van de situatie. in Sint-Oedenrode bevindt zich het houtverwerkend bedrijf van de Gebr. van Aarle gelegen aan Ollandseweg 159-161. Tegen het bedrijf in zijn algemeenheid en het impregneren in het bijzonder wordt geageerd door A.M.L. van Rooij wonende aan 't Achterom ga. Een aantal van zijn bezwaarschriften worden onderschreven door omwonenden. Dhr. van Rooij probeert bij alle mogelijke instanties zijn gelijk te halen, en schuwt daarbij verbale agressie niet. De minister en de ambtenaren van VROM reageren niet meer op de argumenten van dhr. van Rooij. Alle aanwezigen hebben hun persoonlijke ervaring inzake zijn verbale agressie. Dhr. van Rooij is tot op heden slechts gedeeltelijk en dan vaak op ondergeschikte punten in het gelijk gesteld. momenteel stelt dhr. van Rooij dat de gevaarsaspecten van het vrijkomende stoom niet onderzocht zijn en dat voor de impregneerinstallatie een bouwvergunning vereist is. Het impregneren volgens de huidige methodiek is een activiteit welke op termijn verboden wordt. Momenteel is er geen verwerkingsmogelijkheid voor geïmpregneerd (afval)hout. Op 14 augustus 1992 heeft de Raad van State het verzoek om schorsing van de door het college van B. en W.. verleende H.W.-vergunning verworpen waardoor deze vergunning rechtsgeldig is. De doelstelling van deze bijeenkomst is te komen tot afstemming. Het bedrijf heeft nu de vereiste vergunning en zal op korte termijn starten met het impregneren. Dhr. van Rooij zal proberen dit te bestrijden. Op Pagina twee wordt een overzicht gegeven van de gemaakte afspraken. Op pagina drie treft u een adressenlijst - inclusief de telefoonnummers van de contactpersonen - aan. Als bijlage is de beschikking van de Raad van State van 14 augustus 1992 bij dit verslag gevoegd.
volgende afspraken zijn gemaakt: Het waterschap gaat niet in op het verzoek om op te treden tegen eventuele vervuiling van het oppervlaktewater veroorzaakt door de stoom. De gemeente richt een verzoek aan de Milieu-inspectie inzake onderzoeksresultaten naar de mogelijke gevaarsaspecten van het, na het impregneren vrijkomende, stoom. Op voorstel van dhr. de Vries zal door de burgemeester, een medisch milieukundige dhr. Jans om bijstand verzocht worden. Dhr. Jans zal de persoonlijke gevolgen voor zowel de familie van Rooij als voor de familie van Aarle gaan onderzoeken en hier zo mogelijk aanbevelingen over te doen. De Provincie zegt prioriteitstoekenning toe inzake de geconstateerde bodemvervulling. Dhr. Artz geeft daarbij ook de knelpunten aan om te komen tot een oplossing. Dhr. Bos verzoekt om een afschrift van de H.V.-vergunning. Tevens dringt hij aan om afschriften van controlerapporten op te sturen naar de politie. Voorlopig wordt het bedrijf twee maal per maand gecontroleerd. op termijn kan deze controlefrequentie afnemen. In geval van constatering van strafbare feiten dient er resoluut opgetreden te worden. Indien dhr. van Rooij aangifte wenst te doen bij de politie neemt zij vervolgens voor instructies contact op met het O.M. Namens het O.M. is dhr. Bos of dhr. Broere de contactpersoon. Dhr. van Aarle (gemeente) zal de gebr. van Aarle erop attenderen om in geval van bijzonderheden altijd en direct contact op te nemen met gemeente en/of politie. Dhr. Ditters vermeldt dat het verzoek om W.V.O.-vergunning is ingetrokken. Mogelijk komt er op termijn een nieuw verzoek om W.V.O.-vergunning. Vanuit de gemeente wordt aangegeven dat het bedrijf (voorlopig) hemelwater wat mogelijk verontreinigd is op moet vangen omdat dit niet geloosd mag worden. Indien sprake is van aanspannen van een kort geding tegen Gebr. van Aarle en de gemeente wordt dhr. Bos hiervan in kennis gesteld. De aan dit overleg deelnemende instanties ontvangen een afschrift van de uitspraak gedaan op 14 augustus door de Raad van State. Sector :Grondzaken Afdeling Bouwen & Milieu 2 september 1992 G. van Aarle
|
Stichting Sociale Databank Nederland
E-mail adres: sdn@planet.nl
Internet site:
http://www.sdnl.nl/ficq-1.htm
Westkade 227, 1273 RJ Huizen (NH)
Tel.: 06-17125374