Argumenten voor en tegen de Europese Grondwet
Het voorstel behelst geen "grondwet" maar een Europees "verdrag".
Het begrip "grondwet" wordt misleidend gebruikt, hetgeen kwalijk is.
Migratie van onze werkgelegenheid
En het ontrechtende procesmonopolie voor advocaten
De Grondwet en het EU-verdrag
In ons land is het gebruikelijk om je stilzwijgend niets aan te trekken van de grondwet, want die is immers vooral lastig voor je eigen gedachten. Negeren dus. Maar dat kan niet langer zo, we horen onze eigen grondwet te respecteren, dat is een zaak van democratische ethiek.
Wat zegt de grondwet? "Het verdrag staat boven de landswet". Daarom moet een verdrag ook parlementair worden goedgekeurd. Het verdrag van Rome van 1958 en haar rechtsopvolgers staat dus boven onze landswetten. Het verdrag zegt dat inwoners van het verdragsgebied vrij mogen wonen in het verdragsgebied waar zij willen, maar niet op de kassen van het gastland. Dit laatste is het punt. Een Duitser
bijv. mag dus wel in ons land wonen, maar niet op onze kosten. Hij is een Duitser en hij blijft het. Van ons hoort dit EU-lid dus nu geen uitkering, huursubsidie, toeslagenwet enz. te krijgen. Andersom geldt dit trouwens ook, dus Nederlanders in Spanje zorgen voor hun eigen inkomen, maar Spanje als gastland niet. Het geeft dus geen pas om zomaar verblijfsvergunningen, paspoorten en Nederlanderschappen uit te delen, maar het gebeurde wel en dat geldt ook voor onze EU-partners.
Vervolg
Met Nederland kan de rest van Europa volgen, de EU voorop, zodat de EU en de rest van Europa ook een sociale eenheid gaan vormen en daarna de rest van de wereld. Zo kan er ook een goede bijdrage worden geleverd aan de oplossing van het wereld-armoedeprobleem. Dan kan Nederland weer het gidsland te zijn, waarbij duidelijk is dat de gids weet waar het heen gaat, hetgeen nu niet het geval is. De misleiding van de overheid en de Europese Commissie om een grondwet te suggereren die er niet komt, maar uitsluitend een verdrag is voor verdere liberalisatie van de handelsbetrekkingen, is de zoveelste aanslag op de integriteit van de politiek en haar bestuurders. Het referendum moet dus een duidelijk NEE zijn en een goede voorlichting daarvoor kunt u zien in de uitzending van de Vlaamse televisie van 23 maart 2005
Een aantal artikelen die direct of indirect te maken hebben met het recht
Info: TEGEN
Een absoluut NEE vanwege het feit, dat dit Verdrag bepaalt, dat zowel op blz. 217 Art.3 de rechters, advocaten-generaal, griffiers, enz, als ook op blz. 270 Art.11-14 alle ambtenaren van de Unie (en dat zijn ze allemaal van Euro commissaris tot archiefbediende) zijn vrijgesteld van rechtsvervolging; zij blijven deze strafrechtelijke immuniteit genieten ook nadat zij hun ambt hebben neergelegd. Dit betekent, dat, als dit Verdrag wordt aangenomen, "grondwettelijk" is vastgelegd, dat deze personen voor het leven boven de Wet zijn gesteld.
|
|