De Kredietcrisis was in 1996 al in de maak, waarschuwingen ten spijt! Rente betalen over bijgedrukt geld van DNB?

Aandelen, Beurskoersen en Rente binnen de EMU

Geldpolitiek . . . Kamerzetel 151 . . . Klokkenluiders <====> SDN . . . Crisisdebat

De Kredietcrisis was in 1996 al in de maak, waarschuwingen ten spijt.
Maar wie wordt er uiteindelijk op afgerekend; en wie betaalt de rekening?

2e Kamer Staten Generaal; 2e Kamerfractie CDA; 2e Kamerfractie D'66; 2e Kamerfractie Geert Wilders; 2e Kamerfractie G-L; 2e Kamerfractie PvdA; 2e kamerfractie Rita Verdonk; 2e Kamerfractie SGP; 2e Kamerfractie SP; 2e Kamerfractie VVD; Nieuwsdienst ANP; Persdiensten GPD; FNV Persvoorlichting; Vakcentrale CNV; AKN Netwerk; Radar Tros; De Wereld Draait Door; Omroep NCRV; Omroepvereniging VPRO; Reporter KRO; Vara Zembla; Argusoog Radio; Radionieuws; Internetredactie; Couwenhoven Ron; Redactie Telegraaf; Algemeen Dagblad; Redactie Volkskrant; Redactie Trouw; Redactie Parool; Parool. Zie het vervolg bij Pauw en Witteman van 2 februari 2012.

 

Onderstaande mail werd n.a.v. de DSB-affaire naar relevante adressen gestuurd. Dat er wanpraktijken in de financiële wereld plaatsvonden en vinden is bij klokkenluiders bij de SDN al heel lang bekend. Dat die kennis niet heeft kunnen leiden tot verbetering van deze misstanden is te wijten aan het ontbreken van openbaar debat over deze zaken. Het nog steeds weigeren van inspraak in de politiek en de censuur bij de massamedia is direct gevolg van wat nu de DSB-affaire wordt genoemd. Pas wanneer het recht van inspraak in de politiek wordt toegekend, zoals dat met Kamerzetel 151 al heel lang wordt bepleit, dan kunnen drama's als die van nu de DSB worden voorkomen. Onze vrijheid staat daarbij eveneens op het spel: zie de Vrijheidsparade van 26 september 2009 in Den Haag.

De politiek en overheidsinstellingen als De Nederlandsche Bank NV, Autoriteit Financiële markten, de Raad van State, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, de rechterlijke macht van laag tot hoog en de Nederlandsche Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en nog veel anderen zoals de banken en verzekeraars, zijn volledig verantwoordelijk en juridisch aansprakelijk voor de schade die is aangericht door deze plunderpraktijken.

Zoals gezegd, de belangenverstrengeling en corruptie in de Nederlandse establishment is werkelijk van wereldklasse; die zijn zo hoogontwikkeld, dat die vrijwel niet te ontwaren zijn. Wil je bij de maffia op Sicilië carrière maken, dan moet men eerst drie jaar stage lopen in Den Haag om de fijne kneepjes van belangenverstrengeling te beheersen.

L.s.,

Nederland is een belastingparadijs. De Rolling Stones kwamen enkele jaren terug naar Amsterdam met hun hoofdkantoor, omdat ze maar 2 procent belasting hoeven betalen. Zie Zembla

De minister van Financiën Gerrit Zalm, waartegen aangifte van fraude is gedaan door Martin Dessing ( www.sdnl.nl/dessing-aangifte.htm ) is nooit opgetreden tegen belastingontwijking op deze manier en evenmin tegen de graaicultuur bij de banken. Wel wordt nu de DSB-bank aangesproken op praktijken die bij andere banken ook gangbaar waren en zijn. 

Er lijkt een samenspanning tegen de DSB te zijn gestart met o.a. de m.i. strafbare en schadeplichtige oproep van Pieter Lakeman om alle gelden weg te halen bij de DSB-bank. De liquiditeit en de solvabiliteit van DSB waren zeker niet in het geding, maar toen de spaarders na de oproep van Lakeman het geld overboekten naar andere banken lieten Wouter Bos en Nout Wellink het doelbewust afweten om de liquiditeit te ondersteunen van deze in principe gezonde bank.  Er zit meer achter dan in de media wordt rondgebazuind.

Mogelijk wil de elite van het bankenkartel deze lastige concurrent kwijt om daarnaast zo’n 400.000 nieuwe rekeninghouders en ca. 2,2 miljard euro’s aan liquide middelen in de wacht te slepen. Naast de verliezen die men in de VAR zal moeten nemen is de winst van ca. 4% over de nieuwe financieringscapaciteit van 12 maal 2,2 miljard komt die uit op ongeveer 950 miljoen per jaar. Het belang van de grootbanken en van Financiën (steun aan de banken) ligt voor de hand.

Dit is een parlementaire enquête meer dan waard, waarbij zal blijken dat het geheugen van de ondervraagden het structureel zal laten afweten. Met name de colonne VVD’ers die kennelijk lid zijn van de nieuwe partij ‘Vrijheid Door Diefstal’ zullen allemaal niets geweten hebben van wat zich bancair achter de schermen afspeelt. Niet alleen bij DSB, maar evenzeer bij de andere banken als ABN-AMRO met dochtermaatschappijen; en ING met dochtermaatschappijen, die het imago van de moedermaatschappij moeten afschermen van laakbare praktijken, waarvoor DSB nu geofferd wordt en beroofd. Dat betekent niet dat ik de manier van bankieren door DSB vergoelijk, zeker niet, maar daarvoor zijn de AFM, DNB en de politiek volledig verantwoordelijk en m.i. ook juridisch aansprakelijk.

Dat duizenden burgers daarvan de dupe worden zal hun een rotzorg zijn. Dat is wat je noemt ‘haute finance’.  Voor ons bankwezen is ons bancaire systeem een waar fiscaal paradijs, want net als bij KPN het terugvorderen van de belasting van de verliezen met de winsten uit het verleden, waarbij de geldschepping tot nu toe niet in de openbare discussie is gekomen.

Ik hoop nu dan eindelijk een keer: www.sdnl.nl/open-discussie.htm

M.vr.gr.

R.M. Brockhus
Westkade 227
1273 RJ Huizen
E-mail:
sdn@planet.nl
Website: http://www.sdnl.nl
Tel. 035-5268153

Als dit waar is dan is boze opzet in het spel

DSB-klant met ‘ton-plus’ krijgt bijna alles terug

Gepubliceerd: 20 oktober 2009 14:11 | Gewijzigd: 20 oktober 2009 17:15

Door onze financiële redactie

Amsterdam, 20 okt. Spaarders en andere schuldeisers, onder wie spaarders met meer dan een ton, kunnen nagenoeg al hun geld van de failliet verklaarde DSB Bank terugkrijgen. Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers door de curatoren.
  • Nieuws - Scheringa raakt kunstcollectie kwijt
  • Nieuws - DSB-gedupeerden krijgen zo snel mogelijk 3.000 euro
  • Nieuws - Rechter verklaart DSB Bank failliet
  • Volgens advocaat Willem Jan van Andel, een niet betrokken deskundige op het gebied van insolventierecht, kunnen crediteuren 96 procent terugverwachten. De totale opbrengst uit de boedel komt op ruim 5,4 miljard euro, verwachten de curatoren. Na aftrek van liquidatiekosten en andere voorzieningen, de afbetaling van leningen aan De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank en de vorderingen van de Belastingdienst en het UWV blijft er 4,07 miljard voor de overige schuldeisers over. De omvang van hun gezamenlijke claims ligt op iets meer dan 4,24 miljard euro, wat neerkomt op 96 procent.

    Voor de achtergestelde schuldeisers, onder wie de spaarders die tegen een hogere rente buiten de dekking van de depositogarantieregeling vallen, blijft niets over. Zij hebben gezamenlijk bijna 175 miljoen uitstaan. Volgens Van Andel, die bij het faillissement van Van der Hoop Bankiers in 2005 voor de gedupeerde rekeninghouders opkwam, kan de rekensom anders uitvallen als er bijvoorbeeld meer op de vorderingen op klanten moet worden afgeboekt.

    DSB Beheer ook failliet

    De beheersmaatschappij van Dirk Scheringa, DSB Beheer, zal in navolging van DSB Bank deze week faillissement aanvragen. Dat zei eigenaar Scheringa gisteravond in Pauw & Witteman.

    Een faillissement van de beheermaatschappij is onafwendbaar omdat zij als enig aandeelhouder afhankelijk is van de dividendstroom uit en leningen van de bank. Onder DSB Beheer vallen onder meer voetbalclub AZ en het Scheringa Museum in Spanbroek. Volgens de advocaat van DSB Beheer was het faillissement vanochtend nog niet aangevraagd.

    Bekijk een gesprek van NRC tv met Maarten Schinkel, economisch commentator NRC. Hij bespreekt de lessen van het DSB-debacle.

    Kunstcollectie als onderpand

    Gisteren heeft de bouwer van het nieuwe Scheringa Museum in Opmeer beslag laten leggen op het voetbalstadion van AZ, omdat DSB een betalingsachterstand van ruim 7 miljoen euro heeft.

    De kunstcollectie van het museum blijkt in haar totaliteit in onderpand te zijn gegeven aan ABN Amro, die voor de bouw van het nieuwe museum een hypotheek heeft verstrekt van 32 miljoen euro. Als het museum niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, kan ABN Amro de collectie opeisen en laten veilen. Als DSB Beheer failliet gaat, blijft die claim van kracht en heeft die voorrang op andere (niet-preferente) schuldeisers.